- BOWLSCLUB WOODS APELDOORN -
NK Australien Pairs Outdoor 2019

NK Australien Pairs Outdoor 2019

Afgelopen weekend, 6 en 7 juli, is in Enschede het NK Australian Pairs gehouden.
Een warme dag en de 2e dag die koud begon, maar lekker eindigde.

Voor BC WOODS deden Henk Veenstra en Herman van der Maaten mee en de 1e dag verliep niet lekker. Slechts 1 van de 3 wedstrijden gewonnen, maar tot hun eigen grote verbazing gingen zij als 8e door naar de finaledag.
Dan moet je tegen de nummer 1 van de eerste dag en dat waren Jan en Ellie Dolieslager, waar zij de eerste dag in hun poule duidelijk van hadden verloren. Maar de 2e dag niet, grandioze comeback en door naar de laatste 4. De 2e wedstrijd was tegen Eindhoven en dat konden zij niet bol werken dus geen finale plaats. De 3e wedstrijd ging tegen een team van Enschede waar zij de 1e dag van hadden verloren na een uitstekend begin.
Ook nu van hetzelfde laken en pak: hele goede beginperiode die weer eens met 1 shot verschil uiteindelijk verloren ging en dus als 4e geëindigd.

Ook Piet Mantel speelde dit weekend, weliswaar met Gerrit Veldhuis van BC Almelo en zij wonnen de 1e dag alle 3 de wedstrijden en gingen als 3e over naar de finale ronde.
De 2e dag startte tegen het Enschedese team waar Henk en Herman zo vervelend van verloren hadden tot 2 keer toe. En ook Piet en Gerrit deden dit precies hetzelfde. 6-1 en 8-2 voorsprong en toch laten schieten in het 2e deel.
Daarna de 2e wedstrijd tegen een ander team van Enschede, die eindigde gelijk en in een extra end wisten zij toch te winnen.
De 3e wedstrijd tegen de Fam. Dolieslager en ook daar ging het gelijk op en eindigde dit ook gelijk en dus weer een extra end. Die wonnen zij ook en eindigden als 5e.

Verslag Piet Mantel