- BOWLSCLUB WOODS APELDOORN -
NK Singles Outdoor 2018

NK Singles Outdoor 2018

Henk heeft een mooie 3e plaats veroverd op het NK Singles Outdoor.

Afgelopen weekend, 15/16 september, is het Nederlandse Kampioenschap Singles Outdoor op de  Bowlsgreen “Zomervaart”  in Haarlem gehouden.
De enige deelnemer van WOODS was Henk Veenstra.
Op zaterdag werden de voorrondes gehouden om uit te maken wie er in de finale mocht spelen. De voorrondes bestonden uit 3 wedstrijden van 2 sessies van elk 9 ends.
Na een stroef begin kreeg Henk de smaak te pakken en met 4 punten en +36 shots werd een 3e plaats in de finale veilig gesteld.
Zondag ging men weer met een blanco lijst van start. De eerste wedstrijd was om bij de laatste vier te komen. Met een nipte 9 – 8 zege gelukt. Voor een plaats in de finale werd een hevige strijd gevoerd, de eerste sessie won Henk en de tweede werd verloren. Wat volgde was een tie break. Deze werd krap met 2 – 1 verloren. Er volgde een laatste wedstrijd voor de 3e plaats welke door vermoeidheid, scherpe zon en schaduwvlekken op de baan zeer zwaar werd. De eerste sessie werd verloren maar de tweede met succes gewonnen. Weer een tie break. Henk liet niets aan het toeval over en won overtuigend.
De 3e plaats was een feit. PROFICIAT.

De twee dagen waren zeer vermoeiend en lang. Er werd niet op tijd gespeeld en voordat de 4e bowl gespeeld werd, was het even heen en weer lopen om te kijken hoe het lag.
Het was jammer dat er niet genoeg markers waren, op zondag, en er elke keer maar 4 banen van de 8 in gebruik waren. De prijsuitreiking was dan ook pas om 20:00 uur.
Een latertje maar weer een ervaring rijker.

Herman van der Maaten