- BOWLSCLUB WOODS APELDOORN -
Bowls in Nederland

Bowls

bowlsBowls is een sport waarbij het de bedoeling is dat een team zijn bowls zo dicht mogelijk bij de jack weet te plaatsen. Voor elke bowl die dichter bij de jack ligt dan die van de tegenstander verkrijgt men een punt. Er kan worden gespeeld in teams van 4 personen (Fours), van 3 personen (Triples), van 2 personen (Pairs) en van 1 persoon (Singles).

Geschiedenis

Volgens historici is bowls voortgekomen uit een spel dat reeds 5000 jaar voor onze jaartelling door de Egyptenaren werd gespeeld met een kegel en stenen ballen. De sport breidde zich in allerlei vormen uit over de wereld.

Bekende varianten naast bowls zijn, jeu de boules (Frankrijk), bocca (Italië) en bolle (Denemarken). Curling is een wintervariant van bowls.
Bowls is zeer populair in het Verenigd Koninkrijk en zijn voormalige koloniën.

Bowls in Nederland

bowlsDe bowlssport is, mede door wedstrijden op de tv, aan het eind van de jaren 1980 in ons land meer bekend geworden. In die tijd werden dan ook de eerste verenigingen opgericht.

De NIOBB (Nederlandse Indoor en Outdoor Bowls Bond) werd opgericht op 11 februari 1992 als overkoepelend orgaan voor de bowlsspelers in Nederland. De bond organiseert de Nederlandse Kampioenschappen voor zowel Indoor als Outdoor in de diverse categorieën.

De NIOBB is aangesloten bij de World Bowls (WB), World Indoor Bowls Council (WIBC), de European Bowls Board en wordt door het NOC*NSF als sportbond erkend.

Bowls in Apeldoorn

bowlsBowlsclub "Woods" Apeldoorn is in oktober 1992 opgericht.
De vevereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De leden van "Woods" komen uit de wijde omgeving van Apeldoorn.

De sportlocaties waar "WOODS", indoor of outdoor, speelt zijn goed bereikbaar.

Bowlsclub "WOODS" behoort tot de grootste Bowlsclubs van Nederland en is aangesloten bij de NIOBB.