- BOWLSCLUB WOODS APELDOORN -
PR activiteiten

Dag van de Mantelzorg 12 november 2019

Op twaalf november was de WSV hal ’s morgens met 4 matten klaar voor de Bowls strijd maar deze keer niet voor BC WOODS leden. De zaal was bestemd voor Mantelzorgers.
Via De Kap was er in maart een bijeenkomst georganiseerd waarin organisaties werden gevraagd wat zij aan Mantelzorgers zouden kunnen bieden. Daarmee zouden deze mensen even een keer met de gedachten elders zijn dan de zorg die zij dagelijks moeten geven.

Rond 09.15 uur kwamen de eersten al enthousiast binnen terwijl wij de zaal nog aan het inrichten waren.
1e vraag: Is er al koffie?
2e vraag: Kent u Leo Braun? Ik ben zijn buurvrouw, giechel, giechel.
Twaalf Mantelzorgers kwamen uiteindelijk binnen en na of met koffie werd de aftrap om 10.00 uur gegeven door Karin Fennes van "De Kap". Waarna Piet Mantel iets over BC WOODS vertelde en het stokje doorgaf aan Henk Veenstra die met een groot stuk papier uitlegde hoe Bowls gespeeld zou moeten worden.

Zo rond 10.30 zijn allen de zaal ingegaan en met behulp van een negental WOODS leden werden de eerste Bowls gerold.
Het was toch wel behoorlijk wennen voor de meeste Mantelzorgers. Degene die Koersbal speelden haalde je er wel direct uit.
Het was toch een lange rit tot 12.00 uur en enkelen haakten wat eerder af en gingen alvast naar de kantine.
Het was ongebruikelijk fris in de zaal en de vermoeidheid sloeg een beetje toe bij sommigen.
Anderen vonden het spelletje dusdanig leuk dat zij wel tot 12.00 uur doorgingen maar toch al een beetje aan de bovenarm begonnen te voelen. Zelfs deze harde werkers ontdekten dat zij spieren hadden die wat onbekend waren.
Het enthousiasme was er niet minder om en dat bleek ook wel uit het feit dat er veel BC WOODS folders gevraagd werden. Misschien voor zichzelf, maar zeker ook voor anderen die zij kenden.
Na een eenvoudige lunch werd er nog wat doorgebabbeld, waarna een ieder tevreden naar huis ging.

Namens Henk Veenstra en mijzelf willen wij onze leden die geholpen hebben een groot compliment maken vanwege hun enthousiasme en warme begeleiding. Dat werd ook door de deelnemers verteld en hoog gewaardeerd.
Dus: Geeske, Jan, Corrie, Hermie, Joop, Krister, Ety, Herman en Wim enorm bedankt voor jullie inzet en hulp.

Piet Mantel